چهل توصیه مهم در نصب اسپلیت با هدف کاهش انرژی
نوشته شده توسط : زهرا مرزبان

1- هرگز ورودی یا خروجی هوای دستگاه های تهویه مطبوع را مسدود نکنید . این کار می تواند موجب برگشت هوای خروجی به صورت مستقیم به دستگاه و یا نرسیدن هوای کافی به دستگاه شود. همچنین برگشت مستقیم هوا از مسیر خروجی دستگاه باعث کاهش راندمان کولر گازی می شود و در هر دو دستگاه داخلی ، بیرونی ، تبادل حرارتی مناسب ، بین هوا و مبرد انجام نده و فشار غیر طبیعی در سیستایجاد می شود و در طولانی مدت باعث آسیب جدی به کمپرسور می گردد. دستگاه داخلی و بیرونی سیستم های اسپلیت باید در فضایی نصب گردند که جریان هوای کافی جهت تبادل حرارتی وجود داشته باشد ، در غیر این صورت بازدهی دستگاه به شدت کاهش می یابد.


2- هرگز  دستگاه های تهویه مطبوع را در حفاظ بسته قرار ندهید ؛ چرا که ممکن است هوای خروجی مستقیما وارد کولر گازی شده و موجب بروز اشکال و عدم کارکرد صحیح شود. ضمننا سرویس و دسترسی به دستگاه نیز مشکل خواهد بود. در نتیجه افت راندمان در دستگاه به وجود آمده و نهایتا باعث صدمه دیدن کمپرسور خواهد شد.

3- هرگز ورودی یک دستگاه بیرونی روبروی خروجی دستگاه دیگر قرار نگیرد. این کار باعث افت راندمان خروجی دستگاه می شود در صورت نصب چند دستگاه کنار هم آنها را پهلو به پهلو یا پشت به پشت نصب نمایید. ورود هوای گرم خارج شده از یک کولر گازی راندمان دستگاه روبرو را به شدت کاهش می دهد.



4- به گردش صحیح هوا در دستگاه بیرونی دقت نمایید . سرعت باد باید بیشتر از 7 متر بر ثانیه باشد در صورت کار نکردن فن دستگاه بیرونی ، مکن است صدمات جدی به کولر گازی وارد شود. توجه داشته باشید یونیت بیرونی باید به گونه ای نصب شود که باد از روبرو به آن وزیده نشود ، در غیر این صورت بازده اسپلیت کاهش پیدا خواهد کرد.


5- به وضعیت نصب دستگاه بیرونی دقت نمایید:
این دستگاه را در مکان هایی که احتمال جمع شدن برف روی آن وجود دارد نصب نکنید
اگر در یک پارکینگ این کولر گازی را نصب می کنید توجه نمایید که اتومبیل جلوی آن پارک نشود و راه هوار را مسدود نکند
نصب دستگاه در سایه باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف برق می شود. ضمننا استفاده از سایه بان در صورتی که مزاحم گردش هوا نباشد توصیه می شود.


6- وقتی دستگاه داخلی را به صورت دیواری نصب می کنید دقت نمایید راه لوله در آن حتما باز بوده و محل نصب کاملا تراز باشد تا آب از دستگاه چکه نکند. هرگز از لوله درین مشترک برای دو دستگاه استفاده ننمایید.

7- محل نصب دستگاه را به لحاظ سرویس و تعمیرات در جای مناسب در نظر بگیرید ؛ تا در صورت بروز مشکل و نیاز به تعمیرات به مشکل بر نخوریم. توصیه می شود دستگاه را بر روی پشت بام یا تراس نصب نمایید تا در مواقع لزوم به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

8- محل نصب دستگاه بیرونی را به لحاظ صدا و لرزش و همچنین هوای گرم خروجی آن پیش بینی نمایید. صدا و هوای گرم خروجی از دستگاه بیرونی ممکن است موجب سلب آسایش مصرف کننده و سایرین شود.

9- نصب دستگاه بیرونی در اطراف مولده های حرارتی و دودکش اشتباه است ؛ زیرا باعث افت راندمان و خرابی کولر گازی خواهد شد.

10- واحد داخلی اسپلیت را در سطحی درست و تراز نصب فرمایید. عدم نصب صحیح ممکن است موجب توزیع نا مناسب مبرد در کویل دستگاه و همچنین تخلیه نا مناسب آب تقطیر شده و آب از قسمت های دیگر چکه نماید.

11- دستگاه های داخلی سقفی باید در فاصله مناسب از سطح زمین نصب شود در غیر این صورت ، توزیع و پرتاب هوا به صورت مناسب نبوده و سرمایش یا گرمایش به صورت صحیح انجام نخواهد شد.

12-دما را به صورت مناسب تنظیم نمایید در غیر این صورت موجب استهلاک زودرس کولر گازی خواهد شد.


13- دستگاه های داخلی اسپلیت را در معرض هوای گرم و مرطوب محیط بیرون نصب نکنید ؛ چرا که موجب از دست دادن سرمایش و تقطیر رطوبت و در نتیجه جمع شدن آب در اطراف کولر گازی می شود. همچنین از ورود هوای محیط به داخل اتاق و خروج هوای اتاق به بیرون در طولانی مدت جلوگیری نمایید ؛ چرا که بازده سیستم را به شدت کاهش می دهد.

14- دستگاه داخلی ، مخصوصا در حالت گرمایش باید در محلی مناسب نصب شود تا توزیع مناسب دما و جریان هوا در تمام محیط وجود داشته باشد.
 
 
15- دستگاه های داخلی را در مکان هایی که هوای آنها حاوی دود ، گرد و غبار و ذرات معلق ریز است ( مانند کارگاه های صنعتی )  نصب ننمایید ؛ چراکه موجب گرفتگی فیلتر و کویل اواپراتور شده و نهایتا موجب افت راندمان کولر گازی می شود.


16- دستگاه را در معرض لرزش و صدای شدید نصب نکنید ، لرزش و صدای شدید دستگاه هایی مانند دستگاه تراش می تواند روی میکروپروسسورهای دستگاه و قطعات حساس آن تاثیر بگذارد.

17- مراقب باشید که در هنگام نصب اسپلیت ، گرد و غبار و ذرات ریز وارد لوله های مبرد نشود. این ذرات ممکن است لوله موبین را مسدود نموده یا به کمپرسور صدمه بزند و موجب کوتاه شدن عمر کمپرسور شود. در مواقعی که سر لوله باز است ، حتما توسط یک درپوش آنرا ببندید تا از ورود ذرات و گرد و غبار به داخل لوله جلوگیری شود. داخل لوله های مسی را پس از خرید و قبل از شروع مراحل لوله کشی حتما توسط گاز ازت تمیز نمایید تا از گرد و غبار و یا ذرات ریز احتمالی تخلیه شود.

18- مراقب باشید که آب وارد لوله های مبرد نشود ، ورود آب به سیستم و لوله های مبرد ، لوله موبین را مسدود نموده و یا به کمپرسور صدمه می زند. در مواقعی که سر لوله ها باز است مراقب باشید آب داخل آنها نرود و همچنین در روزهای بارانی زیر قطرات باران لوله کشی ننمایید ، چرا که ممکن است آب باران و رطوبت وارد لوله ها شود.

19- پس از باز کردن درپوش لوله ها را بلافاصله به دستگاه متصل نمایید ؛ چرا که ورود هوا و رطوبت به داخل لوله برای سیستم بسیار خطرناک است و باعث ایجاد فشار غیرنرمال و تولید اسید های مخرب در سیستم می شود و ادامه این امر موجب صدمه دیدن کمپرسور می شود

20- در هنگام شارژ مبرد ، هرگز کپسول را سر و ته نکنید . این کار ممکن است باعث ورود مایع به کمپرسور شده و ورود مایع به کمپرسور ، موجب خرابی آن خواهد شد ، چرا که مایعات تراکم ناپذیر نیستند.( در خصوص گاز R410a و R407c باید این دو مبرد را حتما به شکل مایع به سیستم تزریق نمود.)


21- هرگز داخل لوله سیکل مبرد را با اکسیژن تمیز نکنید. این کار باعث انفجار در داخل سیکل شده و با ورود اکسیژن به محفظه کمپرسور و ترکیب آن با روغن کمپرسور باعث آتش سوزی یا انفجار کمپرسور می شود.

22- در حالتی که سر لوله باز است و فعلا عملیات لوله کشی قرار نیست انجام شود ؛ حتما ابتدا و انتهای لوله را با یک درپوش مسدود نمایید ؛ در غیر این صورت ممکن است رطوبت ، گرد و غبار و ذرات ریز وارد آن شود و در آینده به کولر گازی شما صدمه بزند.
23- حتما دور اتصال لوله درین را با چسب آب بندی نمایید ، ضمننا در دستگاه داخلی سر اتصال دیگر درین که بلا استفاده است را حتما درپوش کنید.
24- پس از نصب و لوه کشی کولر گازی و اسپلیت، تمامس لوله و اتصالات را تست نشتی کنید .
25- هرگز لوله کشی را بیشتر از طول استاندارد انجام ندهید. لوله کشی با طول بیشتر از حد استاندارد باعث افت راندمان دستگاه ، گردش نامناسب روغن در کولر گازی و نهایتا خرابی کمپرسور می شود.


26- هرگز دو یونیت داخلی و بیرونی را در اختلاف سطحی بیش از حد استاندارد نصب نکنید این کار باعث جمع شدن روغ کمپرسور در یونیت داخلی شده و برگشت آن به یونیت خارجی و کمپرسور را مشکل می کند و باعث صدمه دیدن کمپرسور می شود.

27- مراقب زانو ها و خم های لوله باشید. مسیری را انتخاب کنید که به حداقل خم کاری نیاز داشته باشد. همچنین حتما لوله ها را با لوله خم کن و تحت زاویه مناسب خم کنید. مراقب باشید لوله هل له یا دو پهن نشوند.

28- به سایز لوله های مبرد توجه کنید. در صورت اشتباه بودن سایز لوله ها عملکرد صحیح و عمر طولانی را نمی توان انتظار داشت. اگر لوله گاز مبرد بزرگتر از حد استاندارد باشد ، جریان مبرد در هنگام کار بسیار آهسته خواهد بود و برگشت روغن ، کمپرسور را با مشکل مواجه خواهد کرد. اگر لوله گاز مبرد کوچکتر از حد استاندارد باشد ، کولر گازی دچار  افزایش افت فشار و کاهش ظرفیت شده و نهایتا انتظار خوبی از آن نمی توان داشت.

29- به عایقکاری لوله های مبرد توجه نمایید نداشتن عایق و یا عایقکاری نادرست ، باعث کاهش ظرفیت کولر گازی و ایجاد فشار غیر طبیعی می شود. هرگز دو لوله مایع و گاز را در یک غلاف عایق قرار ندهید ( حتما بین دو لوله عایق باشد.)


30- به شیر سه راهه سیستم توجه نمایید. اگر در زمان کارکرد دستگاه شیر سه راهه بسته باشد ، گاز نمی تواند به کمپرسور برگردد. در نتیجه اسپلیت کار نکرده و سرما یا گرما ایجاد نخواهد شد. بعد از وکیوم کردن سیستم حتما مطمئن شوید شیر سه راهه باز است.

31- به آب بندی لوله کشی درین دستگاه دقت نمایید. در صورت آب بندی نشدن صحیح اتصال درین این قطرات بر روی سقف کاذب چکه کرده و سقف را خراب می کنند.( مدل های کاستی)

32- به سطح و شیب لوله های درین توجه نمایید. در صورت امکان مسیر لوله درین را بدون زانو باشد. در صورت صحیح نبودن شیب درین ، آبهای تقطیر شده جریان پیدا نخواهد کرد اگر آبهای درین تخلیه نشود،بر اثر سرریز شدن آب از دستگاه موجب افتادن لکه بر روی سقف یا چکه آب از سقف می شود. انباشته شدن رسوب در کف زانو ها به مرور موجب مسدود شدن مسیر می گردد. در صورتی که لوله درین بهصورت افقی نصب شود ، شیب آن نباید کمتر از 1% باشد ، تا آب درین به صورت مناسب جریان یابد.

33- به لوله درین توجه نمایید، در صورتی که شیب مناسب لوله افقی درین رعایت نشود ، آب به سمت یونیت برگشته و داخل سینی جمع می شود و امکان سرریز شدن دارد.
34- به محل تخلیه
آبهای لوله درین توجه نمایید . در صورت تخلیه درین در فاضلاب یا چاه های فضولات و مواد بد بو ، بوی آنها وارد ساختمان می شود. این بو توسط فن دستگاه مکیده شده و داخل اتاق می شود. برای جلوگیری از این امر لوله درین را مستقیما وارد فاضلاب نکنید ، توصیه می شود در مسیر تخلیه از یک سیفون U شکل استفاده نمایید تا از ایجاد فشار معکوس جلوگیری کند

35- به سایز و طول کابلها دقت نمایید. استفاده از یک کابل بسیار بلند با سایز نا مناسب ، خطر آتش سوزی به وجود می آورد. توجه داشته باشید که هرگز دستگاه را بدون کلید محافظتی مناسب روشن نکنید.

36- سیم های برق را روی ترمینال با دقت بسته و محکم نمایید. در صورت شل بودن باعث می شود ولتاژ کافی به کولر گازی نرسد و ایجاد اشکال در ترانس و برد الکترونیکی آن نماید.

37- به اتصال کابل ها ی ارتباطی دقت نمایید ، مراقب باشید ، سیم های کنترل دو یونیت مختلف را اشتباه به یکدیگر متصل ننمایید. در این حالت عملکرد کولر گازی درست نخواهد بود ، مخصوصا در زمان سرمایش دما کنترل نخواهد شد.

38- در دستگاه سه فاز به توالی فازها و جهت گردش کمپرسور دقت نمایید.
39-در صورت صحیح نبودن توالی فازها و عمل نکردن محافظ فاز ممکن است کمپرسور بر عکس کار کرده و جهت چرخش آن عوض شده و مکش و رانش آن جا به جا شود . کمپرسورهای روتاری ، اسکرال و اسکرو  ، طوری ساخته شده اند که نمی توانند در جهت معکوس کار کنند .
40- به محل عبور کابلهای کنترل توجه کنید. در یک دستگاه تهویه مطبوع دارای مدارات الکترونیکی هیچ گاه کابل ها کنترل و ترموستات را دور کابل اصلی نپیچیده و یا به هم نچسبانید ؛ چرا که مویزهای کابل برق ، روی کابل کنترل و ترموستات تاثیر گذاشته و مانع عملکرد صحیح آن می شود.

 





:: بازدید از این مطلب : 777
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 مهر 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: